Marynata zalewa do peklowania wędzenia boczek 0,5 KG
Wystaw opinię o produkcie
Marynata i zalewa do peklowania oraz wędzenia boczku, opakowanie 0,5 kg. Zapewnia intensywny smak i odpowiednią konserwację mięsa.
Kod produktu: ZUT-MARYN-BOCZEK-0.5KG
Opis
Marynata zalewa do peklowania i wędzenia boczku 0,5 kg
Marynaty są sporządzone z naturalnych wyciągów przypraw.
Skład:
Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
Marynata do boczku (bekonu) jest kompletną mieszanką przeznaczoną do sporządzania zalewy (solanki) z udziałem soli peklującej, stosowaną do produkcji wędzonek. Marynata jest rewelacyjna do celów domowych.
Sporządzenie zalewy:
Przygotuj 10 litrów zimnej wody i wsyp do niej oraz dokładnie rozpuść gotową mieszankę – „Marynatę BOCZEK” (całość torebki 0,5 kg).
Przygotowanie boczku:
Boczek wieprzowy (ok. 7-10 kg) dokładnie umyj i odsącz z wody. Ułóż ściśle boczek w emaliowanym lub szklanym naczyniu, zalej marynatą (solanka musi całkowicie przykrywać mięso) i przyciśnij krążkiem drewnianym lub pokrywą obciążającą. Odstaw w chłodne miejsce o temperaturze nie większej niż +6°C na kilka dni. Mięso należy przewracać raz dziennie.
Po tym czasie wyjmij mięso, osusz i powieś w przewiewnym, chłodnym miejscu do obsuszenia.
Do zakupu dołączamy dokładny, pisemny opis użycia marynaty, stosunek wody do mięsa oraz czas peklowania.
Data ważności oraz numer partii znajdują się na etykiecie wysyłanej do klienta.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.