Promocje
Hak S-140 5mm komplet 10 szt.
Hak S-140 5mm komplet 10 szt.
40,00 zł 30,00 zł
szt.
HAK DO WĘDZENIA RYB PODWÓJNY 2,4 mm KOMPLET 10SZT.
HAK DO WĘDZENIA RYB PODWÓJNY 2,4 mm KOMPLET 10SZT.
28,00 zł 25,00 zł
szt.
FOREMKA DO PIEROGÓW USZEK WYKRAWACZ NIERDZEWNA F15
FOREMKA DO PIEROGÓW USZEK WYKRAWACZ NIERDZEWNA F15
35,00 zł 34,00 zł
szt.
MOŹDZIERZ STALOWY DO PRZYPRAW I ZIÓŁ
MOŹDZIERZ STALOWY DO PRZYPRAW I ZIÓŁ
85,00 zł 80,00 zł
szt.
NASTRZYKIWARKA DO WĘDLIN STRZYKAWKA SZPRYCA 30 ml
NASTRZYKIWARKA DO WĘDLIN STRZYKAWKA SZPRYCA 30 ml
25,00 zł 20,00 zł
szt.
Hak do wędzenia ryb WKRĘCANE 190mm GR. 3mm
Hak do wędzenia ryb WKRĘCANE 190mm GR. 3mm
3,00 zł 2,50 zł
szt.
MASZYNKA DO MAKARONU RAVIOLI 2 FOREMKI DO PIEROGÓW
MASZYNKA DO MAKARONU RAVIOLI 2 FOREMKI DO PIEROGÓW
175,00 zł 170,00 zł
szt.
HAKI DO WĘDLIN S-145 3MM
HAKI DO WĘDLIN S-145 3MM
2,00 zł 1,50 zł
szt.
HAKI DO WĘDZENIA PREZENT SKRZYNKA WĘDZARZA
HAKI DO WĘDZENIA PREZENT SKRZYNKA WĘDZARZA
200,00 zł 199,00 zł
kpl.

Marynata zalewa do peklowania wędzenia boczek 0,5 KG

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Marynata/zalewę peklującą do boczku bekonu 0,5 KG. MARYNATA ZALEWA BOCZEK  OPAKOWANIE CATERING Z STRUNĄ ZAMYKAJĄCĄ

Marynaty są sporządzone z naturalnych wyciągów przypraw.

Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.

Marynata do boczku bekonu jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek. Marynata jest rewelacyjna do celów domowych.

Sporządzenie zalewy:

Przygotować 10L zimnej wody oraz wsypać i dobrze rozpuścić gotową mieszankę - “Marynatę BOCZEK” (zawartość torebki 0,5 kg).

Tu znajdziesz szerszy opis peklowania mięs:

Boczek wieprzowy, ok 7-10 kg dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ułożyć ściśle boczek w emaliowanym lub szklanym naczyniu zalać marynatą (solanka musi koniecznie przykrywać całą powierzchnię mięsa) i przycisnąć krążkiem drewnianym lub pokrywą obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce o temperaturze nie większej niż + 6 stopni C na siedem do dziesięciu dni. Mięso należy przewracać raz dziennie. Następnie wyjąć mięso, osuszyć i powiesić w przewiewnym, chłodnym miejscu do obsuszenia. 

DO  ZAKUPU DOKŁADNY OPIS UŻYCIA MARYNATY W FORMIE PISEMNEJ STOSUNEK WODY MIĘSA I CZAS PEKLOWANIA

 Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.

 

tel.605888612

TOGO.ZUT@INTERIA.PL

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl