Promocje
Hak do wędzenia ryb WKRĘCANE 190mm GR. 3mm
Hak do wędzenia ryb WKRĘCANE 190mm GR. 3mm
3,00 zł 2,50 zł
szt.
Termometr z sondą do 0-300 STOPNI NIERDZEWNY
Termometr z sondą do 0-300 STOPNI NIERDZEWNY
25,00 zł 24,00 zł
szt.
APLIKATOR RĘCZNY SZYNEK SIATKI WĘDZARNICZEJ FI140
APLIKATOR RĘCZNY SZYNEK SIATKI WĘDZARNICZEJ FI140
28,00 zł 25,00 zł
szt.
HAKI DO WĘDZENIA ZESTAW SKRZYNKA WĘDZARZA
HAKI DO WĘDZENIA ZESTAW SKRZYNKA WĘDZARZA
200,00 zł 199,00 zł
kpl.
APLIKATOR RĘCZNY SZYNEK SIATKI WĘDZARNICZEJ FI110
APLIKATOR RĘCZNY SZYNEK SIATKI WĘDZARNICZEJ FI110
22,00 zł 20,00 zł
szt.
WIESZAK HAK ORCZYK NA ZWIERZYNĘ INOX ZUT TOGO
WIESZAK HAK ORCZYK NA ZWIERZYNĘ INOX ZUT TOGO
110,00 zł 105,00 zł
szt.
NASTRZYKIWARKA DO WĘDLIN STRZYKAWKA SZPRYCA 30 ml
NASTRZYKIWARKA DO WĘDLIN STRZYKAWKA SZPRYCA 30 ml
25,00 zł 20,00 zł
szt.
HAK S-140 5MM
HAK S-140 5MM
4,00 zł 3,00 zł
szt.

Marynata zalewa do peklowania wędzenia boczek 0,5 KG

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 Marynata/zalewę peklującą do boczku bekonu 0,5 KG. MARYNATA ZALEWA BOCZEK  OPAKOWANIE CATERING Z STRUNĄ ZAMYKAJĄCĄ

Marynaty są sporządzone z naturalnych wyciągów przypraw.

Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.

Marynata do boczku bekonu jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek. Marynata jest rewelacyjna do celów domowych.

Sporządzenie zalewy:

Przygotować 10L zimnej wody oraz wsypać i dobrze rozpuścić gotową mieszankę - “Marynatę BOCZEK” (zawartość torebki 0,5 kg).

Tu znajdziesz szerszy opis peklowania mięs:

Boczek wieprzowy, ok 7-10 kg dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ułożyć ściśle boczek w emaliowanym lub szklanym naczyniu zalać marynatą (solanka musi koniecznie przykrywać całą powierzchnię mięsa) i przycisnąć krążkiem drewnianym lub pokrywą obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce o temperaturze nie większej niż + 6 stopni C na siedem do dziesięciu dni. Mięso należy przewracać raz dziennie. Następnie wyjąć mięso, osuszyć i powiesić w przewiewnym, chłodnym miejscu do obsuszenia. 

DO  ZAKUPU DOKŁADNY OPIS UŻYCIA MARYNATY W FORMIE PISEMNEJ STOSUNEK WODY MIĘSA I CZAS PEKLOWANIA

 Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.

 

tel.605888612

TOGO.ZUT@INTERIA.PL

Produkty powiązane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Nowości
Haki do wędzenia S-100 3mm wędzarnia 5SZT ZUT TOGO
Haki do wędzenia S-100 3mm wędzarnia 5SZT ZUT TOGO
8,00 zł 7,00 zł
kpl.
18 Ziół Ojaca Mateo 250 gram Catering
18 Ziół Ojaca Mateo 250 gram Catering
12,00 zł 11,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl