Marynata zalewa do peklowania wędzenia boczek 0,5 KG
Opis
Marynata/zalewę peklującą do boczku bekonu 0,5 KG. MARYNATA ZALEWA BOCZEK OPAKOWANIE CATERING Z STRUNĄ ZAMYKAJĄCĄ
Marynaty są sporządzone z naturalnych wyciągów przypraw.
Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
Marynata do boczku bekonu jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek. Marynata jest rewelacyjna do celów domowych.
Sporządzenie zalewy:
Przygotować 10L zimnej wody oraz wsypać i dobrze rozpuścić gotową mieszankę - “Marynatę BOCZEK” (zawartość torebki 0,5 kg).
Tu znajdziesz szerszy opis peklowania mięs:
Boczek wieprzowy, ok 7-10 kg dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ułożyć ściśle boczek w emaliowanym lub szklanym naczyniu zalać marynatą (solanka musi koniecznie przykrywać całą powierzchnię mięsa) i przycisnąć krążkiem drewnianym lub pokrywą obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce o temperaturze nie większej niż + 6 stopni C na siedem do dziesięciu dni. Mięso należy przewracać raz dziennie. Następnie wyjąć mięso, osuszyć i powiesić w przewiewnym, chłodnym miejscu do obsuszenia.
DO ZAKUPU DOKŁADNY OPIS UŻYCIA MARYNATY W FORMIE PISEMNEJ STOSUNEK WODY MIĘSA I CZAS PEKLOWANIA
Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.
tel.605888612
TOGO.ZUT@INTERIA.PL