Marynata zalewa do peklowania wędzenia szynka Wiejska 0,5 KG
Opis
Marynata/zalewę peklującą do szynka Wiejska 0,5 KG. MARYNATA ZALEWA SZYNKA WIEJSKA OPAKOWANIE CATERING Z STRUNĄ ZAMYKAJĄCĄ
Marynaty są sporządzone z naturalnych wyciągów przypraw.
Skład: Zioła oraz ekstrakty przypraw naturalnych, azotynowa sól peklująca, sól, cukier, dekstroza.
Marynata do boczku SZYNKA WIEJSKA jest kompletną mieszanką, przeznaczona do sporządzania zalewy, solanki z udziałem soli peklującej, stosowana do produkcji wędzonek. Marynata jest rewelacyjna do celów domowych. Sporządzenie zalewy: Przygotować 5L zimnej wody oraz wsypać i dobrze rozpuścić gotową mieszankę - “Marynatę SZYNKA WIEJSKA” (zawartość torebki 0,5kg).
Tu znajdziesz szerszy opis peklowania mięs. Szynkę wieprzową , ok 7-10 kg dokładnie umyć i odsączyć z wody. Ułożyć ściśle szynkę w emaliowanym lub szklanym naczyniu zalać marynatą (solanka musi koniecznie przykrywać całą powierzchnię mięsa) i przycisnąć krążkiem drewnianym lub pokrywą obciążyć. Odstawić w chłodne miejsce o temperaturze nie większej niż + 6 stopni C na siedem do dziesięciu dni. Mięso należy przewracać raz dziennie. Następnie wyjąć mięso, osuszyć i powiesić w przewiewnym,chłodnym miejscu do obsuszenia.
DO ZAKUPU DOKŁADNY OPIS UŻYCIA MARYNATY W FORMIE PISEMNEJ STOSUNEK WODY MIĘSA I CZAS PEKLOWANIA
Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.
tel.605888612
TOGO.ZUT@INTERIA.PL
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
