Sól mieszanka peklowa 1KG
Opis
Sól peklująca 1KG w opakowaniu .
Woreczki wykonane są z grubej folii, dzięki temu produkt w środku jest w stanie hermetycznym.
PEKLOSOLI NIE NALEŻY PRZEZNACZAĆ DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA.
Pochodzenie: Polska
Zastosowanie: Do rozmiękczania mięs, peklowania mięs.
Skład: Chlorek sodu, azotyn sodu.
Sposób peklowania mięs :
Dokładnie natrzeć mięso i pozostawić na 24 godziny dawka 20gram na kg mięsa lub peklowanie na mokro do 80gram na kg mięsa, później dokładnie spłukać wodą i osuszyć do wędzenia.
Mięso będzie delikatne i kruche.
Mieszanka peklująca nadaje się do rozpuszczania w wodzie do peklowania na mokro.
Idealnie nadaje się też do dziczyzny i peklowania na sucho lub hybrydowo w próżni z dodatkiem przypraw.
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA DOŁĄCZONY JEST PRZEPIS NA ROZROBIENIE SOLI PEKLUJĄCEJ
Data ważności oraz nr partii na etykiecie wysłanej do klienta.
tel.605888612
TOGO.ZUT@INTERIA.PL